Principalele activitati ale firmei Protect Steel sunt prevenirea si protectia in domeniul termoprotectiei structurilor metalice. Aceste activitati, precum si termoprotectia instalatiilor si a cladirilor, constau in protejarea termica a elementului de constructie.

Sistemul de termoprotectie poate fi ales de proiectant sau conform unei solutii alese la comun acord cu reprezentantul beneficiarului in vederea executarii lucrarii in conditiile date.

Rolul protectiei la foc, care este aplicata direct pe elementele metalice, este de a exclude eventualele vicii ascunse, precum pierderile metalice ale protectiilor prin placare, astfel asigurand structurilor protejate o rezistenta mai mare la foc fie ca sunt in interiorul sau in exteriorul constructiilor.

Ingredientul cheie in protectia structurilor metalice este vopseaua termospumanta, un produs termospumant pe baza de rasini acrilice si solventi sau pe baza de apa, care asigura rezistenta la foc intre 15-180 minute. Intervalul de timp este conditionat de factorul de masivitate al elementului protejat, grosimea peliculei protectoare, temperatura critica a otelului si de pozitia si tipul elementelor structurale.

Realizarea unei lucrari de termoprotectie consta in urmatoarele etape: organizarea santierului, pregatirea suprafetei pentru aplicarea solutiei, aplicarea vopselei termospumante cu pompa speciala Graco sau pensula si rola.
Protect Steel foloseste o gama larga de produse in desfasurarea activitatilor, precum fire blook (pe baza de apa), thermo-lag, poly-lack, nullifire (pe baza de apa, pana la 180 min).

In ceea ce priveste pretul realizarii unei astfel de lucrari, acesta poate varia in functie de complexitatea acesteia si timpul de rezistenta la foc sau de urmatorii factori care pot influenta de asemenea pretul: organizarea de santier, pregatirea suprafetee, manopera, vopseaua termospumanta, cazare, transport.